"Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft." (Joh. 3 16)


 

Renovatie dak kerk 2019

Het dak gaat eraf (9) (werkzaamheden afgerond)

 

 

 

 

* Een deel van de steigers om de kerk is al enkele weken weg.

Als de afgelopen dagen zijn verlopen zoals we voor het weekend hadden verwacht, dan zijn eind deze week de werkzaamheden aan het dak afgerond. Als het goed is zijn dan ook de steigers rond de kerk weg.
Terugkijkend mogen we zeggen dat alles nagenoeg volgens plan is verlopen en zonder veel overlast. Alle werkzaamheden die stonden gepland zijn uitgevoerd en naar tevredenheid. Uiteraard komt je bij werkzaamheden aan een oud en monumentaal pand soms onverwachte dingen tegen. Dat levert soms wat meerwerk op, maar soms ook minderwerk. En dankzij zelfwerkzaamheid hebben we ook kosten kunnen besparen.
Het financiële eindoverzicht moet nog worden gemaakt, maar in grote lijnen hebben we de begroting prima gehaald. Waarschijnlijk komen we iets hoger uit qua kosten, maar exact kunnen we dat nog niet zeggen. Vanaf deze plaats willen we alle aannemers en zeker ook onze monumentenadviseur de heer Klaas Boeder bedanken voor de prettige samenwerking.

* Waarschijnlijk is ook dit beeld aan het einde van de week verleden tijd.

Hoewel de zichtbare werkzaamheden nu zijn afgerond, zijn de kerkrentmeesters bezig met de financiële afronding. Niet alleen als het gaat om de afwikkeling van nota's en dergelijke, ook als het gaat om de verantwoording naar de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Verder hopen we de komende tijd nog enkele lopende subsidie-aanvragen af te ronden en af te handelen.

Het zal duidelijk zijn dat giften voor de actie dakkerk2019 nog steeds welkom zijn! De tussenstand van de financiële actie is nu € 26.108,07!
Er kunnen nog steeds aandelen voor het dak worden gekocht (zie formulieren bij de ingang van de kerk en op de website, nhkherwijnen.nl). Daar is ook alle achtergrondinformatie te vinden.
Direct een bedrag overmaken kan ook, via NL42 RABO 03280 00531. Ook andere giften zijn van harte welkom!

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met een van de kerkrentmeesters, Arjo Hobo, Henk de Bruin, Gijs Pippel of Dik de Joode; email: kerkrentmeesters@nhkherwijnen.nl

kerkrentmeesters@nhkherwijnen.nl

 

De tussenstand is momenteel: : € 24.112,85
Dat is inclusief de opbrengst van de rommelmarkt, giften, kalenderverkoop en uitgangscollecten.


Verjaardagskalenders te koop
Vanuit de kraam op de jaarmarkt zijn ook verjaardagskalenders verkocht, waarvan de opbrengst geheel is bestemd voor het groot onderhoud aan het dak van de kerk. De opbrengst hiervan was op de dag zelf 490 euro. Er zijn nog exemplaren beschikbaar, met mooie foto's gemaakt door Amanda de Bruin. Wie een kalender wil, kan contact opnemen met Amanda via 0418- 582153, via  amandadebruin@upcmail.nl of via een privébericht op Facebook of Instagram. De kalenders kosten € 9,50 en met verzenden €13,=. De opbrengst  gaat voor 100% naar de renovatie van het dak.

 

 

Groot onderhoud dak kerkgebouw Hervormde kerk Herwijnen

Algemene informatie pagina


 

Home