"Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft." (Joh. 3 16)


 

Herwijnen4Rwanda

Actuele informatie en dagelijks reisverslag van deze reis staat op Facebook: https://www.facebook.com/Herwijnen4Rwanda

 

Rwanda reis
Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten zijn wij, Jacco en Marianne, 12 augustus op reis gegaan naar Rwanda. Wij zijn supernieuwsgierig hoe de kerk in Rwanda vormgegeven is en wat de overeenkomsten/verschillen zijn met onze kerk. We zullen ook alles zien en te weten komen over het project van Rick en Carolien Mager en uiteraard het project wat wij als gemeente ondersteunen, dat van Martin en Marleen ‘t Hart.

Ik ben Jacco Ruitenburg. Ik werk als tekenaar in de machinebouw. Hier ontwerp ik machines voor het verwerken van onder andere levensmiddelen. Verder ben ik veel betrokken bij het clubwerk van onze kerk. Zo ben ik leiding van de dinsdag club, YOUnited (vrijdagavond club), 3xH+ (15+) & Polderbar (17+). Juist door op deze manier met de jeugd bezig te zijn, raak ik geïnteresseerd in het jeugdwerk in Rwanda. Tegen wat voor dingen zij aanlopen en wat wij kunnen leren van hun. Vooral omdat daar door de genocide meer dan 60% van de inwoners jonger dan 25 jaar is. Verder hoop ik te kunnen genieten van het land en de cultuur.

Ik ben Marianne de Bruin, ik woon in Nijmegen waar ik ook studeer aan de docentenopleiding Engels. Ik heb ontzettend veel zin om naar Rwanda te gaan om de cultuur te leren kennen en om te kijken hoe het onderwijs daar in elkaar steekt. Mogelijk is er voor mij ook ruimte om een Engelse les te geven aan Rwandese kinderen waar ik super enthousiast over ben. Ook ben ik erg nieuwsgierig wat de vreselijke gebeurtenis van de genocide voor nalatenschap heeft op de mensen en de cultuur. Ik hoop met een open blik veel te kunnen leren van de mensen en de cultuur en natuurlijk ook te genieten van het prachtige landschap. Mijn grootste droom is om ooit kinderen in Afrika een eerlijke kans op goed onderwijs te kunnen geven, dus ik zie dit als een mooie eerste oriëntatie.

Beiden verwachten we dus een prachtige ervaring tegemoet te gaan waarin we veel

zullen leren. Wat onder andere op het programma staat is helpen op een boerderij, een theefabriek bezoeken, scholen bezoeken, kerken bezoeken, een safari doen en nog veel meer leuke dingen! Ook zullen we daar de gespaarde vormpjes symbolisch overhandigen op een school.

Voor de verzending van de laatste vormpjes hebben we het mooie bedrag opgehaald van €200,- en zoals het er nu naar uitziet zal dit voldoende zijn. De exacte kosten moeten nog bepaald worden, maar mocht er geld overblijven, dan gaat dat geld naar het project van Martin en Marleen.

Graag willen we jullie allemaal meenemen in dit avontuur. We zullen gaan proberen om zo vaak als mogelijk een berichtje/update te plaatsen op onze Facebookpagina. Deze heet; ‘Herwijnen4Rwanda’. Natuurlijk zijn wij wel afhankelijk van wifi posten die niet altijd even goed zullen zijn.

In de tweede plaats willen we een vragendoos neerzetten. Deze zal achter in de kerk komen te staan. Ook kun je een privé-bericht sturen via Facebook. Op deze manier willen we jullie allemaal de gelegenheid geven om vragen aan ons mee te geven naar Rwanda. Als we in Rwanda zijn zullen we proberen hier een antwoord op te vinden. Deze vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over het land, de cultuur, het eten of de projecten. Hier willen we na de reis graag antwoord op geven.

En als laatste maar zeker het belangrijkste willen we jullie vragen om de reis op te nemen in jullie (persoonlijk) gebed.

We hopen op jullie medeleven in gebed en leuke vragen. Zelf kijken we enorm uit naar deze periode en we kunnen niet wachten om we vertrekken. We houden jullie op de hoogte en jullie mogen t.z.t. gerust reageren op onze FB-posts!


Jacco & Marianne

Op Facebook: https://www.facebook.com/Herwijnen4Rwanda

 

Home