"En wij hebben de liefde die God tot ons heeft, gekend en geloofd. God is liefde en wie in de liefde blijft, blijft in God, en God in hem." (1 Joh. 4:16) 

Onder de terebint

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSlza56KoHAZ2ngNhDV00saJT7swSwz5iN9YHbuoZyjfoBmlURx

Onder de terebint

 


 

 

De goede Herder

 

Je ziet het zomaar voor je: een herder met zijn kudde schapen. Het is een mooi tafereel. David kent het beeld maar al te goed. Hij zingt het ons voor: “De Heere is mijn Herder. Hij zorgt voor mij, Hij helpt mij, Hij leidt mijn leven. Het ontbreekt me aan niets”.

Hoe zit dat als het moeilijk is in het leven? Ook dan is God er! Vergis je niet. Als schaap valt het leven ook lang niet altijd mee. Als de kudde door het donkere dal gaat, is dat voor wilde dieren een uitgelezen kans om toe te slaan. Maar door het getik van de herdersstaf weet het schaap: in dit donkere dal ben ik niet alleen.

Vandaag is het niet anders. Wie door het geloof weet dat de Heere zijn Herder is, hoeft niet bang te zijn dat dat alleen iets is voor dagen waarop de zon schijnt in je leven. De Heere is erbij, ook als je leven door een donker dal gaat, omdat er zorgen zijn.

Deze Herder laat Zich vooral ook kennen als de goede Herder, Die zelfs Zijn leven geeft voor de schapen. Hij zorgt ervoor dat niemand de schapen uit zijn hand weet te rukken. Ik vertrouw: “… want U bent met mij …” (vers 4)Uit: een handvol koren

n.a.v. Psalm 23:4

 


Ga naar de volgende kerkbladpagina: Uit de Gemeente