"En wij hebben de liefde die God tot ons heeft, gekend en geloofd. God is liefde en wie in de liefde blijft, blijft in God, en God in hem." (1 Joh. 4:16) 

Onder de terebint

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSlza56KoHAZ2ngNhDV00saJT7swSwz5iN9YHbuoZyjfoBmlURx

Onder de terebint

 


 

 

Luisteren

 

Luisteren naar de ander. Daar bewijs je hem of haar een dienst mee. Luister naar de werknemer op je bedrijf, naar je leerling tijdens een mentorgesprek, naar het gemeentelid tijdens een huisbezoek, naar je kind thuis met zijn verhaal over school of naar de bootvluchteling die zijn leven riskeerde om Europa te bereiken.


Een Chinese wijze zegt: “ We hebben niet voor niets één mond en twee oren gekregen”. Echte communicatie begint met luisteren. Niet te snel denken dat je weet wat die ander bedoelt en niet meteen klaarstaan met je eigen mening. Je hoeft niet bang te zijn dat jij niet aan bod komt. Als je een zegen bent voor de ander, word je er zelf in gezegend.


Luisteren, daar begint het ook mee in onze omgang met de Heere. Stel je open voor wat die Ander te zeggen heeft. In de stilte van het gebed, in de aandacht voor het Woord. Je luistert dan naar Hem Die Zelf een en al oor is voor jou. Achter de woorden van je gebed hoort Hij de stem van je hart.

Je woont in Zijn aandacht.Uit: een handvol koren

n.a.v. Spreuken 18:7-13

 


Ga naar de volgende kerkbladpagina: Uit de Gemeente