"En wij hebben de liefde die God tot ons heeft, gekend en geloofd. God is liefde en wie in de liefde blijft, blijft in God, en God in hem." (1 Joh. 4:16) 

Onder de terebint

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSlza56KoHAZ2ngNhDV00saJT7swSwz5iN9YHbuoZyjfoBmlURx

Onder de terebint

 


 

 

Nader tot God

 

Jakobus de ‘arts’ heeft de diagnose gesteld. De patiënten zijn ziek! Het ‘eigen ik’ is het probleem. God zij dank heeft dit niet het laatste woord. Jakobus komt aanzetten met een medicijn. Genade! Dit is er voor hem/haar die ziek is geworden van zijn ‘eigen ik’. Het is overigens ook nog eens een gratis medicijn!

Jakobus zegt er wel iets bij: nederige mensen ontvangen deze genade.

Maar, hoe kunnen we nu nederig worden voor de Heere? Hij geeft daarvoor in dit Bijbelgedeelte tien stappen. In de tweede staat:” Nader tot God, dan zal Hij tot u naderen. Hier zien we dus heel duidelijk dat ook wijzelf een stap moeten zetten richting God.

In het pastoraat hoor je mensen wel eens zeggen: “ Het moet je toch maar gegeven worden”. En natuurlijk … geloof is een gave van God, maar als we maar blijven wachten op een of andere bijzondere ervaring, dan zou je wel eens heel lang moeten wachten.

Volg daarom de raad van Jakobus op! En … wanneer we God dan naderen, dan zullen we het merken dat Hij alsmaar dichter bij ons komt.
Uit: een handvol koren

n.a.v. Jakobus 4:8Ga naar de volgende kerkbladpagina: Uit de Gemeente