"Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft." (Joh. 3 16)


 

Wekelijkse afkondigingen en liturgie

17 januari 2021

Afkondigingen

(Afkondigingen worden vanwege de actualiteit op website geplaats ná de ochtend diensten. De liturgiën vóórafgaande aan de diensten)

Namens de kerkenraad zijn er de volgende mededelingen.

Collecten
De collectes zijn aan de uitgang. De eerste is voor de diaconie, de tweede is voor het werk door de kerkrentmeesters en de derde collecte is voor pastoraat en prediking.

Diensten
Vanavond, 18.30 uur: ds. J.C. van Trigt (Ameide)

Komende donderdag is er weer een dienst voor de bewoners van woon- en zorgcentrum Avondlicht en voor andere mensen met kerkradio. De uitzending begint om 15.00 uur en is te volgen via kanaal 16 van de kerkradio en via kerkdienstgemist. De dienst wordt niet in beeld uitgezonden. Ds. Roseboom en ds. Groot Karsijn hopen de dienst te leiden.

Diensten volgende week zondag, D.V. 24 januari
10.00 uur: prof. G. van den Brink (Woerden)
16.30 uur: ds. Roseboom. Er is dan een themadienst, die dus om half vijf begint.

Voorbede
In de voorbede dragen we op alle zieken, thuis of in het ziekenhuis, en aan alle mensen die in spanning leven rond onderzoeken, uitslagen en operaties.
We bidden ook voor allen die zijn getroffen door het coronavirus.

Dhr. Aart Blom (Molenstraat) verblijft nog in het ziekenhuis in Gorinchem.

Dhr. Dick Overheul (Nieuwe Steeg) ligt nog steeds op de ic-afdeling van het ziekenhuis in Nieuwegein.

Mevrouw Gijsje van Eeuwijk – van der Leij (Meerenburg) verblijft tijdelijk in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht, in afwachting van een definitieve plaats elders.

We bidden ook voor dhr. Van Zante en voor de familie Van Bezooijen, alletwee in Avondlicht. De gezondheidssituatie bij beiden is zorgelijk.

 

Open kerkochtend
Vanaf komende woensdag zijn de kerk en het kerkelijk centrum iedere woensdagmorgen van 10 tot 12 uur geopend.
U kunt rustig in de kerk plaatsnemen, en opademen bij orgelspel en stilte. In het kerkelijk centrum is gelegenheid voor ontmoeting met een kopje koffie of thee. Uiteraard worden de coronaregels in acht genomen.
We kunnen nog enkele vrijwilligers gebruiken bij de organisatie. Laat dat dan even weten aan Hanny van der Meijden.
Bent u zelf niet in de gelegenheid om te komen, neem dan contact op met Arno van der Meijden. Dan wordt vervoer geregeld.

Kerkbalans
Deze week is de Actie Kerkbalans gestart U hebt daarover meer kunnen lezen in het kerkblad. We hopen met elkaar op een goede actie en een mooie opbrengst, om daarmee al het werk binnen de gemeente doorgang te laten vinden.

 

 

 

Liturgie

 

Ochtenddienst

Voorganger: Ds. W.M. Roseboom
             
                                                                  

Liturgie:Avonddienst

Voorganger:   Ds. J.C. van Trigt, Ameide
                    

 

Liturgie:Homepage